F&B მენეჯმენტი

F&B მენეჯმენტი 2020-02-08T19:23:51+00:00

Project Description

ვისთვისაა ეს კურსი?

კვების ობიექტებში დასაქმებული პირებისათვის, F&B განყოფილების მენეჯერების და თანამშრომლებისათვის. ასევე მათთვის, ვისაც სურს ჰქონდეს საკუთარი სარესტორნე ბიზნესი, გამოიმუშავოს და აკონტროლოს შემოსავლები.

კურსის მიზანი:

კურისის მიზანია, მონაწილეებს მისცეს საჭირო ცოდნა და გამოცდილება შექმნან და დამოუკიდებლად, ეფექტიანად მართონ კვების ობიექტები (რესტორნები, ბარები და ა.შ.)

ტრენინგების განაწილება:

I შეხვედრა (3 სთ) – რესტორნის ბიზნესის სპეციფიკა

  • კვების და სასმელების დეპარტამენი (F&B);
  • ობიექტის ტიპები;
  • რესტორნის ბიზნესის ეფექტიანობა და წარმატების მიღწევის საფუძვლები;
  • რესტორნის ინდუსტრიის წარდგენა – კონცეფცია, ადგილმდებარეობა და დიზაინი.
  • მენიუს ტიპები;

II შეხვედრა (3 სთ) – რესტორნის მენიუ – ადამიანური რესურსების მართვა

  • საუზმე;
  • “Room service”;
  • “Mini bar”;
  • რესტორნის ორგანიზაციული მოწყობა და სტრუქტურა;
  • ლიდერობა და მართვა რესტორანში;
  • რესტორნის თანამშრომლების შერჩევა და განვითარება;
  • ფუნქცია-მოვალეობების სწორად გაწერა და გადანაწილება;

III შეხვედრა (3 სთ) – სასმელები

  • ალკოჰოლური სასმელები;
  • სპირტიანი სასმელები;
  • უალკოჰოლო სასმელები;

IV შეხვედრა (3 სთ) ბარი

  • ფასების კალკულაცია;
  • მარაგების კონტროლი;
  • მენიუს შექმნის პრინციპები;
  • P&L მოგება ზარალი;

V შეხვედრა (3 სთ) – სტუმრის მომსახურება

  • მომსახურების სახეები და სერვისის ტიპები;
  • კერძების მიხედვით სასმელის შეთავაზება;
  • სტუმრის დახვედრა, მომსახურება და გაცილება;
  • მომხამრებლის კმაყოფილება;
  • როგორ „შევქმნათ“ რეგულარული სტუმარი;
  • მომხმარებელთან ურთიერთობა;
  • უკმაყოფილო მომხარებლებთან კონფლიქტების მართვა;
  • მომხარებელთან ურთიერთობის სირთულეები და ეთიკის ნორმები.

VI შეხვედრა (3 სთ) – რესტორნის სანიტარული ნორმები

  • სურსათის უვნებლობისა და ხარისხის  მიმოხილვა
  • სურსათის უვნებლობაზე მოქმედი ბიოლოგიური, ქიმიური და ფიზიკური საფრთხეები
  • ბიოლოგიურ, ქიმიურ და ფიზიკურ საფრთხეებზე მოქმედი ფაქტორები და მათი პრევენციის გზები
  • საზოგადოებრივი კვების საწარმოების ინფრასტრუქტურის, აღჭურვილობებისა და მოწყობილობებისადმი დადგენილი მოთხოვნები
  • სურსათის მიღების, შენახვის, დამუშავების, მომზადებისა და გაცემის წესები
  • მოქმედი ჰიგიენის წესები: მავნებლების კონტროლი, დასუფთავება და რეცხვა/დეზინფექცია, ნარჩენების გატანა, პერსონალის პირადი ჰიგიენა და ჯანმრთელობის მდგომარეობა, დოკუმენტაცია/ჩანაწერები ადმინისტრაციული სამართალდარღვევები

VII შეხვედრა (3 სთ) – რესტორნის მარკეტინგი და გაყიდვები

  • რესტორნის გაყიდვების დაგეგმვა;
  • გაყიდვების და მომგებიანობის გაზრდა;
  • რესტორნის თანამშრომლები გაყიდვების როლში;
  • რესტორნის მარკეტინგი და ბრენდინგი;
  • სოციალური ქსელის როლი გაყიდვებში;

VIII შეხვედრა 3 (სთ) – ივენთების მენეჯმენტი

  • შეხვედრები და ღონისძიებები  – შესავალი ნაწილი;
  • ღონისძიების ტიპები;
  • ივენთ ლისტის განხილვა;
  • შეხვედრა გაყიდვებთან, მომავალი ივენთების განხილვა (Function meeting);
  • ღონისძიების დაგეგმვა;
  • ღონისძიების მომზადება;
  • ღონისძიების შესრულება;

IX შეხვედრა 3 (სთ) – ივენთების მენეჯმენტი

  • ორგანიზატორთან დეტალების გავლა ღონისძიების დაწყებამდე;
  • მენიუს პაკეტები (სასმელი/საკვები)
  • სერვისის ტიპები მენიუს მიხედვით;
  • ტექნიკური დეტალები დაკვეთის გათავალისწინებით;
  • ღონისძიების დახურვა და ორგანიზატორთან უკუკავშირი როგორც წარმატებული გაყიდვების ერთ-ერთი მექანიზმი.

ტრენერები:

  • ილია საგანელიძე – სასტუმრო “Park Hotel”-ის გენერალური მენეჯერი, 15 წლიანი პრაქტიკული გამოცდილება, 6 წლიანი აკადემიური გამოცდილება, იყო Radisson Blu Iveria-ს კვებისა და სასმელების დეპარტამენტის მენეჯერი; “World skill” Sao Paulo 2015 სარესტორნო საქმის ექსპერტი; “World skill” Abu Dhabi 2017 სარესტორნო საქმის ექსპერტი.
  • თამარ იარაჯული
  • თეონა ჩიხლაძე
  • ელენე გიორგაძე – სსიპ სურსათის უვნებლობის სააგენტოს, სურსათის უვნებლობის ექსპერტი. კვების ტექნოლოგიების სპეციალისტი. სხვადასხვა ადგილობრივი და საერთაშორისო პროექტის კონსულტანტი, ტრენერი
თითოეულ მონაწილეზე გაიცემა ორენოვანი სერტიფიკატი
  • კურსის ხანგრძლივობა: 27 სთ;
  • დასაწყისი – დასასრული: 5 მარტი – 2 აპრილი;
  • შეხვედრების განაწილება: კვირაში 2-ჯერ, (სამშაბათი, ხუთშაბათი– 19:00-22:00 სთ);
  • ადგილმდებარეობა: სასტუმრო Gallery Palace, პ. ინგოროყვას ქ.5;
  • ღირებულება: 950 ლარი;

ადგილების რაოდენობა შეზღუდულია

  • კურსის ხანგრძლივობა: 27 სთ;
  • დასაწყისი – დასასრული: 26 თებერვალი – 25 მარტი;
  • შეხვედრების განაწილება: კვირაში 2-ჯერ, (ორშაბათი, ოთხშაბათი– 19:00-22:00 სთ);
  • ადგილმდებარეობა: სასტუმრო Gallery Palace, პ. ინგოროყვას ქ.5;
  • ღირებულება: 950 ლარი;

სპეციალური შეთავაზება – 10%-იანი ფასდაკლება:

  • CRDC-ის კურსდამთავრებულებზე;
  • სტუდენტებზე;
  • ერთი ორგანიზაციიდან 2-ზე მეტი თანამშრომელის დასწრების შემთხვევაში.

 

რეგისტრაცია